fbpx
Вземи ПОДАРЪК комплект Маска+филтър при покупка на продукти на стойност над 60лв.

За нас

БИХМЕ ИСКАЛИ ДА СЕ ПРЕДСТАВИМ НАКРАТКО

Когато Алфред Ход основава едноименната си компания през 1913 г., той полага основите на историята на успеха, която продължава и до днес. Въпреки че компанията трябваше да започне отново и отново поради две световни войни, сега тя е в четвъртото поколение и с право може да се счита за една от най-важните компании в индустрията за защита от корозия.

Това е главно благодарение на внука на основателя на компанията Юрген Вулф-Ход, който през 1963 г. решава да поеме семейния бизнес от дядо си и да го възстанови с умения и ангажираност. Първоначално с традиционния внос и износ на рибени масла, както и животински и растителни масла и мазнини;

През 1975 г. той поема и изключителното разпространение на продуктите за защита от корозия, FLUID FILM, на химическата компания Eureka,
 
Четвъртото поколение вече е съсобственик и на двете компании. Най-големият син, Детлеф Вулф-Ход, е начело на Korrosionsschutz GmbH от години.

Продуктите на Hodt се отличават с високо качество и икономичност.

FLUID FILM отдавна е най-известното и доказано меко покритие на основата на вълнена мазнина. Продуктите FLUID FILM, които са екологично чисти и не съдържат разтворители, станаха известни в корабоплаването и офшорната индустрия, бяха изпробвани и тествани върху милиони m² повърхности на резервоарите за баластна вода по целия свят. Но потребителите на много други области на приложение сега са открили предимствата на продуктите FLUID FILM за себе си. FLUID FILM се радва на много ентусиазирани потребители в индустрията, авиацията, дори космическите пътувания, сред приятели на стари автомобили, любители на водните спортове и членове на Германското общество за хронометрия.
 Също така се използва ефективно за съхранение и транспорт на метални части и дори във вятърната енергетика.

През 2000 г. пуснахме друг продукт за защита от корозия под името на продукта PERMA FILM. Тази висококачествена дебелослойна еднокомпонентна боя отговаря на най-новите изисквания за ремонт и обновяване на дефектни първоначални покрития в зоната на баластната вода на корабите и по този начин предлага икономична и ефективна алтернатива на конвенционалните системи за боядисване.

Най-новият ни продукт, HODT MULTI FILM, впечатлява със своята гъвкавост. Тази втвърдяваща защита от ръжда без разтворители предоставя ценни услуги както като грунд, така и като горен слой. Като прозрачен лак е идеален за запазване на оригиналната патина. HODT MULTI FILM разчита на водна “хибридна” система, която се втвърдява чрез окисляване и гарантира високо ниво на еластичност на покритието. С тези си свойства той се е доказал, наред с други неща, в машиностроенето и в автомобилната и строителната индустрия.
 HODT MULTI FILM е на път да завладее по-нататъшни пазари.
През лятото на 2021 г. Fluid Film най-накрая дойде в България.