fbpx
Вземи ПОДАРЪК комплект Маска+филтър при покупка на продукти на стойност над 60лв.
Търсене
Close this search box.

Често задавани въпроси

Повечето продукти на пазара съдържат до 90% разтворители. Те губят ефекта си за 10-12 секунди. Другите активни съставки, съдържащи се в конвенционалните продукти, също са на основата на масло или керосин, предимно летливи вещества, които бързо губят защитния си ефект. Продуктите FLUID FILM се основават на вълнена мазнина, продукт, който се използва за защита на метални повърхности от Средновековието. ФЛУИД ФИЛМ остава трайно еластичен на повърхността и следователно не може да се напука, да стане чуплив или да се втвърди.

При работа върху кухи компоненти, например върху моторни превозни средства, не се очаква повърхности, обработени с FLUID FILM Liquid A или FLUID FILM NAS, да представляват опасност от пожар. Материалът FLUID FILM се разтича, преди да достигне точката на възпламеняване.

Особено внимание трябва да се обърне на еластомерни съединения или продукти с високо съдържание на каучук. Моля, прочетете и нашите коментари в нашата брошура „  Запазване на автомобила“

Благодарение на състава си без разтворители, продуктите FLUID FILM не атакуват боядисани повърхности.

FLUID FILM са меки покрития, които винаги остават мазни на повърхността, така че последващото боядисване не е възможно. След употреба като защита при транспорт или съхранение, повърхностите трябва да се почистят старателно с разтворители или разтворими за мазнини продукти преди по-нататъшна обработка.

FLUID FILM прониква в ръждата и съществуващите покрития направо в структурата на метала, като по този начин разтваря ръждата. За разлика от други продукти, ефектът на освобождаване на ръждата е по-бавен, но също така е възможно да се разхлаби дълбока-груба ръжда.

Агентите, направени без разтворители или други летливи компоненти, се представиха убедително при тестове в камери със солен спрей

FLUID FILM предпазва всички метали от корозия. Той също така спира разрушаването на хромирани и месингови покрития, както и алуминий и магнезий от окисляване.

Различните продукти на FLUID FILM могат да се съхраняват за неопределено време. С FLUID FILM Liquid A, който желира с влага, трябва да се внимава опаковката да бъде плътно затворена.

Поради добрите смазващи и плъзгащи свойства на FLUID FILM, механиката в бравите се поддържа дълго време и благодарение на състава без разтворители няма нужда да се страхувате от втвърдяване или смола.

Всички продукти на FLUID FILM са непроводими, което означава, че клемите на батериите също могат да бъдат защитени.

ФЛУИД ФИЛМ Течност A<157 ° С(ASTM-D92 COC)
ФЛУИДЕН ФИЛМ НАС<207 ° С(ASTM-D92 COC)
ТЕЧЕН ФИЛМ Течност AR<157 ° С(ASTM-D92 COC)
ФЛУИДЕН ФИЛМ Гел Б<207 ° С(ASTM-D92 COC)
ФЛУИДЕН ФИЛМ WRL<160 ° С(ASTM-D92 COC)
ТЕЧЕН ФИЛМ WRN-EP<180 ° С(ASTM-D92 COC)
ТЕЧЕН ФИЛМ WRO EP<256 ° С(ASTM-D92 COC)

Полагането на FLUID FILM покритие обикновено е много безпроблемно, може да се нанесе директно върху ръжда, съществуващи покрития или влажни повърхности.
Най-разнообразните приложения в различни среди не позволяват общо изявление; като правило, FLUID FILM може да се прилага върху влажни зони без предварителна обработка. Това е голямо предимство, особено за опазването на недостъпни зони като гребла, кухи тела и подобни зони.

Поради не-втвърдяващата се консистенция, частиците мръсотия се прилепват към FLUID FILM

Безразтворителният състав на продукта на основата на мазнини не позволява нанесеният слой FLUID FILM да изсъхне или да се изпари. В резултат FLUID FILM остава трайно еластичен и запазва добрите си антикорозионни и смазващи свойства.

Когато заварявате в резервоари за баластна вода, трябва да се спазват общите правила за безопасност при работа в затворени помещения (вж. Техническите паспорти).

Не. В зависимост от различния вискозитет на отделните продукти, FLUID FILM може да бъде обработен с налични в търговската мрежа системи за сгъстен въздух или по безвъздушен метод. Можете да намерите подробна информация за това в техническите листове с данни или нашата техническа служба ще се радва да ви предостави информация за това кое устройство за обработка е подходящо.

Тънкият слой FLUID FILM предпазва металните и боядисани повърхности от солта, която се разпръсква през зимата. Снегът и ледът не полепват по повърхности, обработени с ФЛУИД ФИЛМ и бравите не могат да замръзнат. ФЛУИД ФИЛМ остава еластичен при температури под нулата градуса

ФЛУИД ФИЛМ прониква през верижните връзки и ги предпазва от ръжда и смазва движещите се части в тези зони в дългосрочен план. За да се предотврати залепването на мръсотия по повърхността, излишният материал трябва да се отстрани от повърхността с парцал след нанасяне.

FLUID FILM, базиран на овча вълнена мазнина, е отличен продукт за грижа за кожени изделия

Продуктите FLUID FILM са тиксотропни агенти за защита от корозия, така че могат да бъдат направени по-тънки чрез разбъркване или загряване. Различните продукти на FLUID FILM също могат да се смесват помежду си.

Мазният защитен филм предотвратява залепването на тревата по косачките, като същевременно предпазва повърхността от ръжда.

Продуктите FLUID FILM могат да се нанасят върху влажни повърхности.
Благодарение на водоизместващите свойства на FLUID FILM, участъци с влага на повърхността могат да бъдат покрити без изсъхване. ФЛУИД ФИЛМ прониква в структурата на материала и в този процес измества всяка влага, която все още присъства. Трябва обаче да се внимава да няма капки на повърхността.


Почистете добре повърхността на дълбоко проникващите продукти FLUID FILM, преди да нанесете слой боя; ако е възможно,
боядисването в зоната трябва да се извърши преди нанасяне на FLUID FILM.
Продуктите на FLUID FILM са на основата на ланолин,
мазнина, получена от вълната на овцете , така че тя може да бъде
отстранена отново със силни разтворители на мазнини. За почистване могат да се използват и почистващи препарати за спирачки или разтворители .

FLUID FILM е не само ценен помощник
по отношение на запазването на исторически превозни средства , предимствата на простата обработка влизат в сила и при новите превозни средства.
Поради ценовия натиск по време на производството се правят все по-малко инвестиции в защита на шасита и кухини, докато животът на
носещите компоненти може да бъде значително удължен с малко усилия с помощта на продуктите FLUID FILM и PERMA FILM .
Горещите восъци или грундове, които обикновено се използват, губят своята еластичност след кратко време и корозията започва особено в зоните на сгъване и припокриване.
Благодарение на добрите си пълзящи свойства, продуктите FLUID FILM и системата PERMA FILM могат да отстранят тези дефекти дори в студена среда.
Добрите плъзгащи свойства с едновременна дългосрочна защита от корозия спомагат за поддържането на движещи се части, а електрическите контакти (стълбовете на батериите) също са защитени с FLUID FILM
Предлаганите различни вискозитети на FLUID FILM не само дават възможност на професионалистите да постигнат ефективна защита, с помощта на спрей FLUID FILM AS-R дори и неопитни собственици на автомобили могат бързо да добавят защита от корозия и да извършват редовна поддръжка.